Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Intervenția serviciilor municipale la deszăpezire

   1381

Primăria Chişinău informează că parcursul zilei de duminică, 06 ianuarie, a.c., Î.M. Regia "Exdrupo" intervine pe străzi la deszăpezire cu 24 unități de tehnică din dotare.

Primele mașini au ieșit la intervenție la ora 04.45, prin presărarea cu material antiderapant. Se acţionează în continuare pe arterele principale, pe cele secundare pe unde circulă transportul public şi căile de acces către localităţile suburbane. În total, ÎM Regia „Exdrupo" a împrăştiat circa o mie de tone de material antiderapant, amestec de sare şi nisip şi 27 tone de sare lichidă.

În același timp, Regia Locativ-comunală și amenajare și-a început activitatea la deszăpezire pe trotuare, de la ora 07:00, cu 26 tractoare cu perie și 8 utilaje HACO. De asemenea, 215 de muncitori sunt antrenați la curăţarea trotuarelor, a căilor de acces în interiorul curţilor blocurilor de locuinţe şi în staţiile de aşteptare a transportului public. Intervenția va continua pe parcursul întregii zile.

Informăm locuitorii că în caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel.: (022) 22-22-67 sau (022) 22-26-04.