Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Ședință de lucru privind situația în Chișinău, ca urmare a condițiilor meteo

   1308

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a convocat în seara zilei de joi, 10 ianuarie, a.c., o ședință de lucru cu reprezentanții subdiviziunilor municipale, pretorii de sector şi operatorii de salubrizare, în contextul avertismentelor de menținere a codului galben de cădere a precipitațiilor abundente.

Edilul capitalei, a solicitat serviciilor municipale implicate în procesul de deszăpezire să continue intervenția și pe parcursul nopții și zilei de 11 ianuarie, a.c., pentru a preveni formarea poleiului pe străzi și trotuare. „Vreau o conlucrare a tuturor subdiviziunilor municipale prin implicare, pe acele sectoare, unde nu s-a reușit intervenția pe parcursul zilei de astăzi. Să depuneți maximum efort, astfel ca mâine dimineață transportul public să circule în siguranță, iar cetățenii să ajungă la timp la serviciu", a precizat Ruslan Codreanu.

Astfel, Î.M. Regia „Exdrupo" va continua intervenția în forță pe toate arterele capitalei, începând cu ora 22:30, cu 60 de autospeciale la curățarea zăpezii, pentru evitarea formării poleiului. De cealaltă parte, Regia Locativ-comunală și amenajare va acționa de la ora 01:00, prin presurarea materialului antiderapant în curțile de blocuri, pe trotuare şi în preajma staţiilor de aşteptare a transportului public.  

În același timp, Î.M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi" va mobiliza angajații și tehnica din dotare pentru deszăpezirea aleilor principale din sectoarele capitalei, în parcuri și scuaruri.

Totodată, primarul general interimar a apreciat efortul depus de muncitorii implicați, inspectorii de patrulare și drumari pentru intervenția pe parcursul ultimelor 12 ore, care au asigurat ca traficul rutier pe străzile din municipiu să se desfășoare fără dificultăți. De asemenea, edilul - șef a chemat agenţii economici din Chişinău și gestionarii de imobile să-şi cureţe zăpada de pe teritoriul în care activează, pentru evitarea formării ghețușului.

Pe această cale, autoritățile administrației publice locale fac apel către cetățeni de a fi prudenți, în contextul avertismentelor de formare a poleiului. În caz de înregistrare a situațiilor problematice în contextul condițiilor meteo, cetățenii sunt chemați să apeleze Dispeceratul Central Municipal, tel. (022) 22-22-67, (022) 22-26-04.