Protest în preajma Ateneului Român
Externe 11 ianuarie 2019, 21:02 | 1072

În timp ce la Ateneul din București se desfășura ceremonia de preluare a președinției Consiliului Uniunii Europene de către România, câteva sute de oameni participau în preajmă la o manifestație pro-UE și anti-PSD. Nici ninsoarea și gerul nu i-au împiedicat pe protestatari să-și spună păsul în stradă. Totuși, forțele de ordine nu le-au permis să se apropie prea mult de Ateneu. Așa că manifestanții au stat peste drum, lângă Biblioteca Centrală Universitară.

Potrivit digi24.ro, oamenii au venit la manifestație cu steaguri tricolore şi ale Uniunii Europene. În timpul acțiunii, pe clădirea Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I” din Bucureşti a fost proiectat mesajul „Noi vrem UE. PSD vrea Rusia”. Protestul, anunţat pe reţelele de socializare, s-a desfășurat sub sloganul "Vrem Europa, nu dictatură!", simultan cu ceremonia care a marcat începerea oficială a preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene. Oamenii au cerut, printre altele, demisia actualei guvernări și sancționarea demnitarilor corupți.

Înainte de această acțiune din preajma Ateneului Român, câțiva protestatari i-au întâmpinat pe oficialii europeni în Piața Victoriei, unde se află sediul Guvernului de la București. Ei aveau bannere pe care scria că „91 la sută dintre români sunt împotriva oricărei forme de grațiere a actelor de corupție”, „Bine ați venit în România!” sau „73 la sută dintre români spun că sunt afectați de corupție”, transmite digi24.ro.

Opinia ta contează. Comentează!