Promo-LEX, despre reacția lui Ciocan
Politic 14 ianuarie 2019, 19:57 | 1556

Cel de-al doilea raport al Asociației „Promo-LEX”, privind activitatea formațiunilor politice înainte de alegerile din februarie, a fost blamat de către unii reprezentanți ai puterii. Deranjat de concluziile observatorilor este membrul Comisiei Electorale Centrale, Iurie Ciocan. ”Raportul este o interferență în procesul electoral”, a declarat acesta. ”Este o opinie personală, deși o considerăm greșită”, a replicat președintele Asociației „Promo-LEX”.

Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, președintele Promo-LEX a declarat că respectă dreptul lui Ciocan la libera exprimare, chiar dacă opinia acestuia este greșită.

Întrebat ce crede despre faptul că instituțiile statului ar putea da curs cererii lui Ciocan și să interzică rapoartele de monitorizare, Manole a declarat că nu există argumente legale în acest sens.

Asociația „Promo-LEX” a prezenta recent un nou raport de monitorizare electorală. Experții au scos în evidență manifestările Partidului Democrat, Partidului Șor și ale PSRM, care ar fi utilizat resurse administrative pentru activitățile electorale, deși oficial campania încă nu a început. În raport, experții Promo-LEX au demonstrat prin probe că PSRM, Partidul Șor și Partidul Democrat au cheltuit în total aproape patru milioane de lei pentru diferite acțiuni cu caracter electoral. Reprezentanți acestora evită orice comentariu.

Opinia ta contează. Comentează!