Ştiri

Sursa imaginii: ziarulnostru.md

Ştiri / Regional

14 Ian. 2019 / 09:04

Proiectul „Bunicii Grijulii” implementat cu succes şi la Comrat

Proiectul „Bunicii Grijulii” implementat cu succes şi la Comrat. Din luna martie a anului trecut mai mulţi bunici responsabili s-au adunat în Asociaţia „Motivaţie” pentru a asigura securitatea copiilor în trafic şi la trecerile pietonale. Proiectul este iniţiat de Inspectoratul General de Poliţie, relatează Mesager.

De aproape şase luni, Dora Ştirbu îi ajută pe elevii din Comrat să traverseze în siguranţă drumurile aglomerate din apropierea şcolilor.
 
„Dimineaţa de la 7.30 până la 8.15 şi la masă când se schimbă. Îi trecem de mânuţă, îi aduc părinţii cu maşina, îi ajutăm, îi dăm jos din maşină, îs foarte mulţumiţi şi părinţii şi copii”, a spus bunica Dora Ştirbu.
 
Şi Valentinei Micotina îi place să fie utilă. Femeia spune că uneori îi conduce pe cei mici chiar şi până acasă.
 
„Eu stau lângă semafor în timpul pauzelor, am grijă ca şoferii să nu meargă pe zebră atunci când elevii traversează strada. Copiii se grăbesc la şcoală şi uneori nu sunt atenţi. Am auzit despre această campanie la radio şi am venit personal la poliţie şi am propus ajutorul meu”, a declarat voluntara Valentina Micotina.
 
Elevii spun că se simt mai în siguranţă atunci când sunt însoţiţi de bunicii grijulii.
 
„Acum este polei, e foarte lunecos, sunt foarte multe maşini, aceste bunicuţe ne vin în ajutor”, „Bunicele ne însoţesc la trecerile de pietoni”, „Dacă nu este semafor, noi ne uităm în partea stângă, apoi în dreapta să fie liber drumul şi atunci traversăm”, au declarat copii.
 
„Porţiunea de drum din faţa liceului Gavriil Gaidarji este foarte aglomerată. Bunicii stau aici, îi ajuta pe copiii să traverseze drumul, uneori îi însoţesc în drum spre casă”, a menţionat specialist IP Comrat, Mariana Garbalî.
 
În raionul Comrat sunt implicaţi 18 bunici voluntari. Iniţiativa a fost lansată anul trecut de Inspectoratul General al Poliţiei.

Comentarii