14:26:59 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Presa de la Comrat îl ACUZĂ pe un polițist de patrulare că a refuzat să vorbească în LIMBA RUSĂ cu un șofer din Găgăuzia: Răspunsul omului legii

Social 14.01.2019 15:50 Vizualizări9109 Autor: Ziarul National
VIDEO // Presa de la Comrat îl ACUZĂ pe un polițist de patrulare că a refuzat să vorbească în LIMBA RUSĂ cu un șofer din Găgăuzia: Răspunsul omului legii captură


Un inspector de patrulare, care a oprit în trafic un șofer din Vulcănești, UTA Găgăuzia, ce ar fi încălcat limita de viteză, este acuzat de presa de la Comrat că a refuzat să comunice cu conducătorul automobilului în limba rusă, preferând s-o facă în limba română.

Potrivit portalului gagauzinfo.md, întâmplarea a avut loc sâmbăta trecută în orașul Cimișlia. „Omul legii a oprit șoferul din Vulcănești și a cerut actele la control. La rândul său, șoferul i-a cerut polițistului să vorbească cu el în limba rusă, pentru că nu înțelege”, scriu cei de la gagauzinfo.md.

„Puteți în limba rusă să vorbiți? Da, eu sunt cetățean al R. Moldova, dar trebui să-mi explicați în limba rusă. Limba rusă este cea de-a doua limbă în țara noastră”, a replicat șoferul.

La rândul său, polițistul a spus că știe și înțelege limba rusă, doar că nu este obligat să vorbească în această limbă cu un cetățean al R. Moldova care trebuie să cunoască limba statului în care locuiește: „Eu vorbesc limba română. În Constituție este stipulată clar limba de stat a R. Moldova”.



Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md