(video) În acest an va debuta Porsche Cayenne Coupe! Prin ce se deosebeşte de un SUV normal

Trio-ul format din Mercedes-Benz GLE Coupe (care se pregăteşte de debut într-o nouă generaţie), BMW X6 (care la fel va primi o nouă generaţie curând), dar şi Audi Q8, urmează în scurt timp să mai aibă un rival. Noul Porsche Cayenne Coupe (denumire neconfirmată) îşi va face debutul în acest an împreună cu startul producţiei, după ce anul trecut a primit undă verde din partea lui Oliver Blume, şeful companiei.

În ultima perioadă de timp, tot mai multe prototipuri de teste au fost surprinse în spaţii publice şi iată cele mai proaspete imagini înregistrate chiar ieri într-un cartier din Stuttgart.

De ce s-a gândit Porsche să facă o astfel de maşină? În primul rând pentru a acoperi şi acest segment destul de popular am zice şi pentru a diversifica gama de modele existente în el. În al doilea rând pentru a atrage clienţi care anterior se orientau spre modelele rivale, asta dacă va oferi Cayenne Coupe la un preţ competitiv. Încă un motiv ar fi că marca îşi doreşte ca prin noul SUV să ofere un Cayenne mai dinamic, şi mai mult axat pe performanţă.

Potrivit informaţiilor preliminare, sub capotă va exista doar opţiunea unui motor V6 biturbo de 2.9 litri și 440 CP, precum și un propulsor V8 de 4.0 litri cu 550 CP, respectiv cele mai puternice agregate. Dacă vor fi şi altele, printre care şi o unitate de propulsie hibridă sau plug-in hybrid, nu se cunoaşte deocamdată.

Din punct de vedere fizic/estetic, noua variantă derivată din Cayenne-ul original va avea o parte posterioară remodelată. Acoperişul se va lăsa pe spate destul, astfel încât să se formeze un anumit unghi al lunetei modificate, care va adopta un spoiler activ, în stilul celui văzut pe Panamera.

Elementul de o dimensiune considerabilă îşi va face singur apariţia la viteze mari, iar în poziţie închisă va sta exact până la marginea superioară a stopurilor şi a benzii luminoase care va conecta cele două blocuri optice. De asemenea, ar mai putea conţine şi o buză suplimentară, cum vedem pe maşinile de teste.

Un alt element nou este spoilerul din partea superioară a lunetei. Acesta se deosebeşte de cel de pe un Cayenne normal atât prin formă, cât şi prin caracterul aerodinamic. Între acesta şi caroseria maşinii va exista spaţiu, sub forma a trei canale, prin care curenţii de aer vor “curge” spre celălalt spoiler pentru a genera o forţă de apăsare şi mai mare.

În plus, putem observa că spaţiul pentru plăcuţa de înmatriculare a coborât pe bara de protecţie.

FOTO: motor1.com

Încă un lucru care s-a observat pe prototipul din imaginile video este că terminaţiile eşapamentului, cele reale, erau două şi poziţionate mai aproape de centru, în stilul celor văzute pe unele modele 911. Dacă vor exista pe vreo versiune specială a modelului de serie sau dacă sunt folosite doar în cadrul testelor, deocamdată este prematur să confirmăm sau infirmăm.

Iată cum ar putea arăta maşina într-o imagine neoficială realizată digital, dar şi într-o imagine care se crede că a fost surprinsă pe coperta broşurii oficiale.

Porsche Cayenne Coupe ar urma să fie construit la uzina Porsche din Leipzig, alături de actuala generație a SUV-ului Cayenne, în ultimul trimestru al lui 2019.

Vezi şi: (video) Test Drive: Noul Porsche Cayenne S – Premieră

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/