VIDEO// Încăierare pe holul unei instanțe din Chișinău. O avocată și un activist civic se acuză reciproc de agresiune fizică

Anticoruptie.md
11/12/2018

Activistul civic Alexei Dimitrov susține că a fost agresat fizic de avocata Ala Popa pe holul oficiului Botanica al Judecătoriei Chișinău pentru că ar fi filmat-o cu telefonul mobil. La rândul său, apărătoarea se declară victimă, afirmând că a fost lovită peste față de către activist.

În înregistrarea video făcută de Alexei Dimitrov cu telefonul mobil se observă cum se îndreaptă Ala Popa către acesta, vorbind la telefon, și îl lovește cu o mapă cu acte. Imaginile de mai de parte nu sunt clare, se aude vocea lui Dimitrov, care încearcă să o oprească, și avocata ce îi reproșează că a lovit-o.

Alexei Dimitrov a declarat pentru anticoruptie.md că a venit la o ședință de judecată în care a contestat decizia poliției de a nu-i trage la răspundere pe patronii Restaurantului „Capitoles Park” din parcul Valea Trandafirilor. „De patru ani lupt cu ei. Locuiesc în apropiere. În nopțile din weekend este imposibil să dormi din cauza zgomotului. Ala Popa a venit să reprezinte interesele Nadejdei Herța, patroana restaurantului. După ședință, m-am apropiat de avocată să o întreb dacă este normal cum procedează Herța. Însă ea m-a numit nespălat și atunci am scos telefonul și am început să o filmez. Iar ea s-a năpustit asupra mea și m-a lovit peste față cu mapa cu acte, m-a tras de cămașă. Voi depune plângere. Nu mă tem că este soția lui Igor Popa, adjunctul procurorului general. Pe hol sunt camere video, dreptatea este de partea mea”, a declarat Dimitrov.

La rândul său, Ala Popa l-a acuzat pe Dimitrov de agresivitate și imixtiune în viața privată. „Eram antrenată într-o discuție privată, iar Dimitrov mă filma pe la spate, îmi filma actele personale. M-a numit urât, mi-a reproșat că apăr interesele Nadejdei Herța. Eu i-am spus să meargă să se spele, căci mirosea urât de la el. Am vrut doar să îi feresc telefonul, căci mi-l băga în ochi. Iar el m-a apucat de mână, m-a lovit peste față, mi-a împrăștiat actele, era foarte agresiv. Este inadmisibil ca un bărbat să lovească o femeie care este și avocată. Am depus plângere și am dat explicații la poliție”, ne-a declarat apărătoarea.

Ala Popa a precizat că a fost căsătorită cu procurorul Igor Popa, însă a divorțat cu mai mult timp în urmă.

Anticoruptie.md
11/12/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii