Deputatul socialist Oleg Savva atacă dur pe rețelele de socializare o reporteră a Centrului de Investigații Jurnalistice

Anticoruptie.md
12/12/2018
Oleg Savva (dreapta). Foto: Facebook.com

Reportera Centrului de Investigații Jurnalistice, Mariana Colun, a fost atacată verbal pe o rețea de socializare de către deputatul socialist Oleg Savva. Parlamentarul s-a arătat nemulțumit de un articol în care era vizat, numind reportera „mincinoasă”, „lepădătură” și „fetișcană necărturară”. De asemenea, Savva a amenințat jurnalista cu un proces de judecată și cu răfuiala fizică. „Noi tot putem bate! Las să știe că orice „atac” la adresa socialiștilor nu va rămâne fără răspuns”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.      

Foto: captură Facebook.com

„Așa și nu te poți liniști... Am trimis deja o cerere prealabilă. ... scuipați, oricum nimeni nu va vota pentru monștrii voștri morali. Citeste articolul... scris de o fetișcană necărturară. Și nici o singură inițiativă legislativă nu a fost retrasă de mine. Mincinoaso!!!!! Și scrieți că aceste inițiative îi vizează și pe combatanții din regiunea transnistreană. Explicați acestor veterani ce aveți împotriva lor”, a mai scris Oleg Savva.

„Niște lepădături sunt jurnaliștii voștri păduchioși”, mai scrie deputatul socialist la adresa Marianei Colun, dar și a jurnalistului Vasile Năstase, autor al emisiunii ”60 de minute” de la Jurnal TV. 

Foto: captură Facebook.com

Parlamentarul a reacționat la articolul „Candidatul socialiştilor pentru Făleşti: Venituri modeste, donații generoase și proiecte de lege „centrate pe interese personale”, realizat în cadrul Campaniei ”Pentru un Parlament curat”, în care se arată că deputatul socialist Oleg Savva, înaintat la 22 septembrie curent pentru circumscripția Fălești la alegerile parlamentare din februarie 2019, a acces în Parlament având venituri mai mult decât modeste. Asta nu l-a împiedicat însă „să-și ajute” partidul cu zeci de mii de lei, bani pe care i-ar fi primit el însuși drept donație. Performanțele în Legislativ ale parlamentarului socialist sunt și ele modeste. Veteran al războiului din Afganistan, Savva a propus mai multe proiecte de lege, centrate pe veteranii de război, acestea însă au primit aviz negativ de la Guvern și au fost ulterior retrase.

„Este un atac grav admis de un deputat la adresa unei jurnaliste. Injurie și comentarii pline de ură, care incită la ură, lucru inadmisibil  pentru o persoană care deține o funcție de demnitate publică și care ar trebui să-și controleze debitele verbale. Și această persoană vrea să candideze din nou pentru aceeași funcție publică. Într-o țară care se vrea democratică un astfel de comportament admis de o persoană aflată într-o funcție de așa nivel trebuie pedepsit de organele abilitate, dar și taxat ca atare de către cei cărora aceasta le cere votul”, a declarat președinta Centrului de Investigații Jurnalistice, Cornelia Cozonac. Ea a precizat că Centrul de Investigații Jurnalistice va depune plângeri la organele abilitate împotriva deputatului socialist Oleg Savva.

UPDATE 13.12.18. Atacurile verbale ale deputatului socialist Oleg Savva continuă cu o intensitate mai mare. Acesta a reiterat că nu se dezice de cuvintele sale. „Din cauza unora ca ei jurnalismul este numit cea de-a doua cea mai veche profesie de pe Pământ. Și știm că lucrează pe banii occidentului ca să continue să distrugă acest stat, Republica Moldova!!!”, a scris deputatul într-o postare pe Facebook.

Socialistul a mers și mai departe, amenințând jurnalista cu răfuiala fizică. „Noi tot putem bate! Las să știe că orice „atac” la adresa socialiștilor nu va rămâne fără răspuns”, a mai comentat parlamentarul. „În română vei vorbi în patria ta, România”, a mai scris Oleg Savva. Comentariile deputatului socialist au generat alte comentarii pline de ură și amenințări la adresa reporterei CIJM în parte, dar și împotriva presei în general.  

Anticoruptie.md
12/12/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii