VIDEO // Bărbatul învinuit că a omorât și dezmembrat o tânără a intrat în greva foamei. Vrea să fie ascultat de procurorul general

Julieta Savițchi
18/12/2018

Igor Pșenicica, 32 de ani, învinuit de asasinarea și dezmembrarea unei tinere de 20 de ani din orașul Cricova, mun. Chișinău, se află de mai multe zile în greva foamei. Bărbatul susține că a recurs la protest pentru a-l determina pe procurorul general să îl primească în audiență. Totodată, Pșenicica a solicitat să fie plasat în arest la domiciliu.

Inculpatul a spus că vrea să îl informeze pe Eduard Harunjen despre modul în care au fost efectuate investigațiile și că nu au fost făcute mai multe expertize din care cauză nu își poate construi poziția de apărare. Totodată, Pșenicica a invocat că faptul în rechizitoriu nu s-a făcut referință la mai multe probe din dosar.

Învinuitul a mai solicitat să fie eliberat din penitenciar și plasat în arest la domiciliu, deoarece „nu sunt argumente că s-ar eschiva de la răspundere”.

Pșenicica pledează în continuare nevinovat, spunând că el nu a ucis tânăra. În același timp, el recunoaște că a dezmembrat victima ca să ascundă cadavrul pentru că s-ar fi speriat. De asemenea, acuzatul susține că fata s-ar fi sinucis în urma unei cerți, tăindu-și venele.

Mama victimei respinge versiunea unui suicid și vrea să se facă dreptate pentru fiica sa. „El merită să fie pedepsit cu detenția pe viață”, ne-a declarat femeia.

Cadavrul dezmembrat al victimei a fost găsit la 19 mai 2018 într-o geantă pe malul lacului de lângă Grătiești, mun. Chișinău, la o săptămână după ce mama tinerei a anunțat dispariția fiicei sale. La câteva zile, a fost reținut presupusul autor al crimei, Igor Pșenicica, care a avut o relație cu victima.

Julieta Savițchi
18/12/2018




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii