/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Trotuare și parcări înzăpezite. Mai mulți chișinăuieni se plâng că prin curțile blocurilor nu a fost zare de muncitor

missing
14 ianuarie 2019, ora 19:19

Deși în weekend nu a mai nins, și astăzi, în unele curți din sectorul Râșcani, deplasarea pe unele trotuare a fost o adevărată provocare.

Oribil. Singuri vedeți cum noi mergem. Nimic nu este curățat. Trotuarele la fel. Noi am mers de la „Soiuz”, nimic nu este curățat. Pentru bătrâni este foarte greu.

Oh…iaca rău, rău, rău, vedeți cum mă lușui. Vine autospeciala, curăță, dar trebuie și muncitorii să mai curățe.

„Da nu vedeți, ce-i curățit? Nimic nu-i curățit , unde aici e curățit?”

Vedeți cât este de curățat. Eu cred că ei curăță pe lângă casele lor.

Și căzăturile au fost la ordinea zilei.

Nu-s curățate, foarte rău. Așa mergem. E foarte rău. Am văzut o doamnă a căzut, doi oamni au luat-o și au ridicat-o.

Indignați, oamenii le recomandă funcționarilor să-și părăsească birourile și să rezolve probleme din oraș.

Să se trezească din fotoliile lor și să vadă cum trăiește lumea și cum circulă lumea străzile necurățite. Să se trezească din somnul de iarnă, cum se spune.

Sunt vreo patru zile de când a nins și tot așa stăm pe loc. Dacă acum vine vorba de alegeri ar trebui un pic să arate posibilitățile pe care pot să le întreprindă.

Nu le-a fost mai ușor și celor care s-au încumetat să iasă la drum cu mașinile. Pentru că parcările erau întroienite, unii șoferi și-au lăsat automobilele pe unde au apucat, iar din această cauză au devenit un obstacol, în special pentru transportul public.

Eu de unde știu, dumneavoastră singuri vedeți ce s-a întâmplat, nu putem trece. Din motiv că parcate mașinile vedeți cum. Atât.

În același timp, angajații unii piețe din sectorul Buiucani nu au așteptat serviciile municipale și s-au mobilizat la deszăpezitul străzii.

Asta este obligația noastră ca să facem pentru populație, pentru lume.

De partea cealaltă, responsabilii din cadrul Primăriei Chișinău susțin că dacă blocurile locative sunt administrate de cooperative și asociații de locatari, atunci întreținerea trotuarelor și curților este pe seama administratorilor clădirilor.

Municipalitatea răspunde doar de clădirile aflate la balanța întreprinderilor de gestionare a fondului locativ. Totodată, pentru deszăpezirea trotuarelor și curților au fost antrenați aproape 400 de lucrători angajați ai direcției locativ comunale și 36 de utilaje.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram