‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Italia vacile sunt îmbrăcate în „paltoane”

În Italia vacile sunt îmbrăcate în „paltoane”

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Scăderea bruscă a temperaturii pe teritoriul Italiei, cauzată de ciclonul arctic, are un efect dăunător asupra sectorului agricol. Pentru a reduce impactul negativ al temperaturilor reduse, fermierii italieni sunt forțați să recurgă la soluții nestandard și foarte originale, scrie Rg.ru.

Vremea rea a influențat nu doar calitatea fructelor și legumelor cultivate în câmp deschis, dar și animalele. Vacile italiene din sudul țării pur și simplu nu erau pregătite pentru asemenea înghețuri. Pentru a le salva, crescătorii de animale au fost nevoiți să îmbrace animalele în haine.

FOTO: twitter.com

„Fermierii îmbracă vițeii în paltoane, conectează lămpi incandescente, încălzesc apa până la 20°C și, de asemenea, hrănesc vitele în mod intensiv pentru a le oferi rații suplimentare și caloriile necesare”, informează Asociația agricolă Coldiretti.

Potrivit datelor prezentate de Coldiretti, în 2018, schimbările climatice au provocat daune agriculturii italiene în valoare de peste 1,5 miliarde de euro. Iar la sfârșitul sezonului rece cheltuielile vor fi mult mai mari. Experții nu au făcut încă prognoze pentru anul curent, dar au menționat că, sub influența înghețurilor din Apenini vor fi întreruperi în furnizarea „culturilor de iarnă” – varză, broccoli, varză creață și cicoare.

Între timp, prognozele italiene nu sunt prea optimiste. Potrivit prognozelor, pentru zilele următoare situația meteorologică din Apenini va continua să se înrăutățească sub influența unui nou ciclon puternic, care se îndreaptă spre Italia din nordul Europei.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›