‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
6.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFermierii din Olanda, Rusia și Germania, top 3 cei mai avansați când vine vorba...

Fermierii din Olanda, Rusia și Germania, top 3 cei mai avansați când vine vorba de internet și smartphone-uri

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

DLG-Agrifuture Insights, noua platformă a Societăţii Germane de Agricultură destinată analizei tendinţelor internaţionale în sectorul agricol, a ajuns la concluzia că fermierii olandezi sunt cei mai deschişi când vine vorba de adoptarea tehnologiilor computerizate în gestionarea afacerilor lor, scrie revista-ferma.ro.

Această argumentare este susţinută, printre altele, de gradul de utilizare a smartphone-urilor de către profesioniştii agricoli din Olanda, care depăşeşte 80%, ceea ce reprezintă dublu faţă de fermierii din Marea Britanie sau Franţa. Interesant este faptul că poziţia a doua în acest top este deţinută de Rusia, cu puţin peste 60% dintre fermieri utilizând telefonul inteligent, în timp ce Germania ocupă locul al treilea, cu mai puţin de 60 procente. Dintre agricultorii polonezi, aproape jumătate folosesc un smartphone.

Fermierii olandezi sunt cei mai activi şi atunci când discutăm despre descărcarea de aplicaţii pe telefoanele mobile, cu aproape 80% dintre ei recunoscând că utilizează aplicaţii mobile. Dintre francezii şi germanii care utilizează astfel de mijloace de comunicare moderne, mai mult de 60% folosesc aplicaţii. În Rusia şi Polonia, procentul este undeva la 50%, în timp ce agricultorii profesionişti din Marea Britanie sunt ceva mai reticenţi (sub 50%).

Nu este surprinzător că utilizarea internetului şi a poştei electronice a fost ridicată în rândul fermierilor chestionaţi, iar olandezii sunt considerabil mai receptivi decât ceilalţi europeni luaţi în calcul, cu 93%, respectiv 97%. Ruşii înregistrează cea mai mică rată de utilizare a internetului în afacerile lor, cu puţin peste 60%, în timp ce profesioniştii din agricultura ploneză par a fi cei mai reticenţi în ceea ce priveşte utilizarea serviciului de e-mail, cu o rată de aproximativ 55%.

Ruşii conduc în topul utilizării soluţiilor software pentru fermele agricole

Structura agriculturii ruse, în care exploataţiile mari şi bine echipate sunt gestionate cu ajutorul consultanţilor şi ai altor experţi, explică într-un fel faptul că în această ţară programele software sunt mult mai utilizate decât în alte state europene. Aproximativ 66% dintre profesioniştii agricoli ruşi folosesc programe digitalizate de gestionare a fermelor şi de sprijin pentru luarea deciziilor. Acelaşi lucru este valabil şi în ceea ce priveşte utilizarea sistemelor de comunicare cu consultanţii agricoli. Singura categorie de software în care ruşii nu sunt în top se referă la gestionarea efectivelor de animale, capitol la care fermierii olandezi sunt imbatabili.

‹ adv ›

În schimb, utilizarea reţelelor de socializare este relativ scăzută în rândul tuturor agricultorilor care au participat la acest sondaj condus de DLG-Agrifuture Insights. Chiar şi în rândul olandezilor bine conectaţi, mai puţin de 30% au recunoscut că utilizează aceste instrumente de socializare. Fermierii din Marea Britanie şi Franţa nici măcar nu depăşesc pragul de 10%.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›