National Geographic îndeamnă cititorii să viziteze pivnițele din Mileștii Mici, unde „se regăsesc kilometri de tunele pline cu vin”

Colecția de vinuri din Mileștii Mici a ajuns subiect de știre pe site-ul renumitului post TV de turism National Geographic. Descris drept „cea mai mare pivniță de vinuri din lume”, National Geographic îndeamnă cititorii să viziteze acest „masiv oraș subteran, în care se regăsesc kilometri de tunele pline cu vin”.

Foto: dcrocket.com

„Moldova, cuprinsă între România și Ucraina, deține o bogată tradiție a vinificației, care datează de mii de ani. Dealurile joase, câmpiile însorite, râurile curgâtoare și clima temperat-moderată din bazinul Mării Negre oferă condiții-exemplu pentru cultivarea strugurilor și rivalizează cu alte regiuni renumite pentru viile lor din întregul continent. Odată parte a Uniunii Sovietice, țara a produs mai mult vin decât toate republicile - fiecare a doua sticlă de vin consumată în URSS venea din Moldova”, scrie publicația.

„Mileștii Mici deține circa două milioane de sticle, obținând recunoașterea din partea Cărții Recordurilor Guiness drept cea mai mare colecție de vinuri din lume”, relatează National Geographic.

National Geographic scrie că vizitatorii au nevoie de vehicule pentru a realiza un tur de o oră prin subteranele din Mileștii Mici. Vizitatorii sunt conduși pe lângă o cascadă subterană și ajung într-o sală de degustare stituată la 60 de metri sub pământ.


Pub