Salvatorii vin cu noi avertizări: „Drumurile și traseele naționale sunt practicabile, dar se circula în condiții de iarnă”

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă să monitorizeze situația din tară în urma ninsorilor abundente care au avut loc în perioada 10-11 ianuarie. Datele sunt acumulate în cadrul celulei de Criză create la IGSU.

Foto: IGSU

Conform datelor operative, de la furnizorii de energie electrică la moment nu sunt înregistrate deconectări. Drumurile și traseele naționale sunt practicabile, dar se circula în condiții de iarnă. Conducătorii auto sunt rugați să asculte mesajele autorităților și să-si echipeze mijloacele de transport corespunzător.

În contextul avertizării hidrologice, în perioada 10-18 ianuarie gheața pe bazinele acvatice va prezenta pericol, în special când temperaturile aerului oscilează între minus și plus. Deteriorarea gheții provoacă riscul prăbușirii sub gheață. În această perioadă este strict interzis ca oamenii să iasă pe gheață, iar maturii sunt rugați să nu lase copii nesupravegheați în preajma bazinelor acvatice.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează cetățenii asupra acumulării de cantități mari de zăpadă pe acoperișurile caselor, blocurilor sau instituțiilor în urma ninsorilor.

Țurțurii prezintă un pericol pentru sănătate și viața. În acest context, salvatorii îndeamnă oamenii, serviciile comunale, dar și responsabilii instituțiilor publice și private să îndepărteze zăpada şi țurțurii de pe marginea locuințelor și clădirilor. În situații de risc cetățenii sunt rugați să apeleze Serviciul Unic 112.


Pub