Ştiri

Sursa imaginii: adevarul.ro

Ştiri / Politic

12 Ian. 2019 / 19:53

Liderul mişcării unioniste, George Simion, va candida la alegerile europarlamentare

Liderul mişcării unioniste, George Simion, va candida la alegerile europarlamentare din 26 mai cu sloganul „România Mare în Europa”. Preşedintele Acţiunii 2012 a promis că va pune în prim plan Unirea Republicii Moldova cu România, protejarea drepturilor românilor din comunităţile istorice şi sprijinirea românilor din judeţele Harghita şi Covasna, relatează Mesager.

Decizia a venit în contextul desfăşurării Marşului Centenar de la Alba Iulia la Chişinău, care a trecut prin cele mai importante oraşe din România şi Moldova.

„Ţara noastră e mică şi teritorială. E mică pentru că avem astăzi din păcate conducători mici. Da, noi vrem ca ţara noastră să fie una mare. Capul lui Mihai Viteazul de la Turda se ridică şi întreabă de ce ţara e atât de mică”, a declarat George Simion.  

Cetăţenii Republicii Moldova care şi-au redobândit cetăţenia română vor putea participa la scrutin. Liderul unionist a primit interdicţie pentru cinci ani de a intra în Republica Moldova vara aceasta, pe data de 28 august 2018, pentru că ar fi manifestat un comportament agresiv la trecerea frontierei.

Comentarii