Linkuri accesibilitate

New York Times: FBI a deschis în 2017 o anchetă pentru a stabili dacă președintele Donald Trump lucra în interesul Rusiei


Cotidianul New York Times relatează că în 2017, Biroul Federal de Investigații (FBI) a deschis o anchetă de contra-spionaj pentru a stabili dacă președintele Donald Trump lucra în interesul Rusiei. Inițial, relatează NYT citând surse anonime din zona investigației, ancheta era separată de cea penală. Ancheta penală, era menită să stabilească dacă echipa de campanie a lui Trump colaborase cu Rusia în cursul campaniei prezidențiale, a fost deschisă în 2016. Această anchetă s-a extins cu investigația privind circustanțele în care a fost demis directorul FBI, James Comey.

Între timp, relatează NYT, ambele anchete, cea de contra-spionaj și cea penală, sunt coordonate de procurorul special Robert Muller.

Președintele Donald Trump și asociații săi au criticat mereu ancheta condusă de Mueller drept motivată politic și lipsită de orice bază reală. Pînă acum, ancheta a dus la punerea sub acuzare a 34 de persoane, între care Paul Manfort, fostul șef de campanie al lui Trump și Michael Flynn, primul consilier pe probleme de securitate națională al președintelui.

XS
SM
MD
LG