/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Celula de criză în legătură cu vremea nefavorabilă va activa până luni

12 ianuarie 2019, ora 15:38

Celula de criză în legătură cu vremea nefavorabilă din ultimele zile va activa în regim non-stop până luni, pentru a preveni orice risc. Despre aceasta s-a anunțat în cadrul unei ședințe operative la Guvern. În cadrul ședinței s-a discutat și despre curățarea acoperișurilor de zăpadă.

Potrivit informațiilor instituțiilor responsabile, la ora actuală toate traseele din țară sunt practicabile și nu există localități deconectate de la curentul electric. Pe parcursul ultimelor două zile, Inspectoratul General de Poliție a înregistrat 126 de accidente rutiere, dintre care 88 – în capitală.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență continuă să monitorizeze situația din tară în urma ninsorilor abundente care au avut loc în perioada 10-11 ianuarie. Conducătorii auto sunt rugați să-și echipeze mijloacele de transport corespunzator sezonului.

De asemenea, IGSU atenționează cetățenii despre acumularea cantităţilor mari de zăpadă pe acoperişurile caselor, blocurilor sau instituţiilor în urma ninsorilor. Țurțurii prezintă un pericol pentru sănătate și viața. În acest context, salvatorii îndeamnă oamenii, serviciile comunale, dar și responsabilii instituțiilor publice și private să îndepărteze zăpada şi ţurţurii de pe marginea locuințelor și clădirilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram