/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ UPDATE. Doi pompieri și-au pierdut viața după explozia de la Paris

12 ianuarie 2019, ora 17:58

Doi pompieri şi-au pierdut viaţa şi alte peste 40 de persoane au fost grav rănite sâmbătă dimineaţa într-o puternică explozie în urma unei scurgeri de gaze survenită în mod accidental într-un imobil din centrul Parisului. Zece persoane au fost grav rănite, a indicat Parchetul din Paris, indicând că alte 37 au răni uşoare. Autorităţile anunţaseră la un moment dat că bilanţul ar fi de patru morţi – doi pompieri şi două persoane civile – rectificându-l apoi.

A fost o „explozie gravă clar legată de o scurgere de gaze, evident accidentală”, a declarat ministrul de interne Christophe Castaner, care s-a deplasat la locul accidentului, la fel ca premierul Edouard Philippe şi primarul Parisului, Anne Hidalgo, citați de Agerpres.

Deflagraţia a fost într-atât de puternică încât s-au spart geamurile şi vitrinele magazinelor şi clădirilor din apropiere, iar mai multe autoturisme parcate în zonă au fost afectate, unele fiind distruse în totalitate sau calcinate. Aproximativ 200 de pompieri au fost mobilizaţi la lupta cu dezastrul şi a fost instalat un perimetru vast de securitate.

Parchetul din Paris a deschis o anchetă, care a fost încredinţată Direcţiei regionale a poliţiei judiciare pentru a stabili cauzele care au dus la această explozie puternică.

În capitala franceza, multe clădiri continuă să funcţioneze pe bază de gaze, dar explozii provocate de scurgeri de gaze sunt rare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram