Expert economic, despre prețurile mari la combustibil: De ce ne agităm atunci când nu trebuie și nu vedem atunci când trebuie ce se întâmplă pe piața petrolieră

În prima săptămâna a lunii decembrie prețul în lei a unui Baril de petrol marca Brent a scăzut la 936 lei, sau cu 1/3 față de prima săptămâna a lui octombrie. Este cel mai scăzut nivel din 2018. Cel puțin asta scrie expertul economic Veaceaslav Ioniță.

Foto: UNIMEDIA

„Asta înseamnă 3,2 lei la litru mai puțin. Ați simțit careva modificări de preț pe piață? Dar careva nemulțumiri? Știți de ce nu?

Noi ne agităm exact atunci când nu are sens de agitat: când prețul la Benzină atinge cote maxime se începe marea agitație în Moldova: deputați, miniștri, ANRE toți vor să rezolve problema, să plafoneze prețurile, etc. Agitație Falsă. Am spus, o mai repet și o voi repeta ori de câte ori este nevoie: când prețurile sunt mari pe piața internațională în Moldova ele sunt ok și cele mai corecte. „Minunile” se întâmplă când prețurile pe piața internațională scad, iar în Moldova ele uită să scadă. Aici ar trebui să ne Agităm cu toți, dar nu este să fie”, se arată într-o postare.


Pub