(video) Daunele ninsorii: 224 de copii din republică nu au ajuns la școală, iar opt localități au rămas parțial fără curent electric

224 de copii din republică nu au ajuns la școală, iar opt localități au rămas parțial fără curent electric, din cauza condițiilor meteo nefavorabile din ultimele 24 de ore. Informațiile au fost comunicat în cadrul ședinței celulei de criză de la Guvern.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit informațiilor, 224 de copii din raioanele Hîncești, Nisporeni și Călărași nu au putut ajunge astăzi la școală din cauza stării tehnice a transportului.

Opt localități din raioanele Criuleni, Cahul și Cimișlia au fost parțial deconectate de la curentul electric.

În țară funcționează echipe mixte de ofițeri IGSU, IGP și responsabili de la Administrația de Stat a Drumurilor pentru a preveni situațiile de risc.

În continuare autoritățile îndemnă oamenii să evite călătoriile și să asculte mesajele și buletinele informative. În situații de urgență persoanele pot apela pentru ajutor la Serviciul 112.

La moment stratul de zăpadă are o grosime de la 3 centimentri în sudul republicii, la 19 centimetri în partea de centru. Precipitațiile vor continua să cadă și pe parcursul nopții. La noapte vom avea între -9 și -14 grade Celsius

Potrivit experților de la Serviciul Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile, ninsorile contenesc, iar temperaturile vor fi într-o tendință de creștere.


Pub