Lovitură de teatru: Apple ieftineşte iPhone-urile

Ultimele câteva luni au fost destul de problematice pentru Apple, întrucât noile iPhone XS şi XR nu s-au vândut conform aşteptărilor. Compania a încercat să ofere reduceri substanţiale de preţ în ultimele câteva luni, în special pentru cei care ofereau la schimb modele mai vechi de iPhone-uri, însă acum, compania a decis să taie permanent o parte din preţul dispozitivelor, pentru început în China.

Foto: TechSpot

Conform National Business Daily, modelele iPhone lansate în ultimii doi ani, adică iPhone 8, 8 Plus, XS, XS Max şi XR, au primit reduceri de preţ în China. Aceste preţuri sunt însă disponibile exclusiv online şi exclusiv prin intermediul magazinelor cu certificare Apple Premium Reseller sau către magazine licenţiate pentru comercializarea de produse Apple. Magazinele Apple Store din China nu oferă această reducere de preţ şi nici magazinele retail, indiferent dacă sunt sau nu aprobate de Apple.

Reducerea de preţ nu este foarte mare, însă ar putea convinge câţiva utilizatori de iPhone să facă un upgrade. Pentru majoritatea modelelor, preţul este acum mai mic cu aproximativ 400 yuan, adică undeva în jurul a 60 de dolari americani, în timp ce iPhone XR de 64 GB a primit o reducere puţin mai mare, de 450 yuan, adică aproximativ 66 dolari americani.

Într-un raport publicat de curând, Apple a dezvăluit că vânzările sub aşteptări din China au fost unul dintre principalele motive pentru care se aşteaptă la scăderi de venituri pentru trimestrul care s-a închieiat în decembrie. O scădere de preţ ar putea să aducă vânzările din această înapoi la un nivel acceptabil, însă această strategie ar trebui probabil aplicată la nivel mondial.


Pub