Apelul Primăriei către instituțiile publice și agenții economici: Să curățați zăpada, în caz contrar riscați amenzi usturătoare

În conformitate cu prevederile Regulamentului cu privire la salubrizarea şi menţinerea ordinii sanitare în municipiul Chişinău, Primăria capitalei face apel către toate instituţiile organizaţiile, agenţii economici etc., să salubrizeze zilnic şi să menţină ordinea sanitară a teritoriului adiacent, indiferent de forma de proprietate.

Foto: UNIMEDIA

În acest scop, în legătură cu condiţiile meteo nefavorabile şi întru evitarea cauzelor de traumatism a pietonilor, rugăm să interveniţi la deszăpezirea, curăţarea trotuarelor, căilor de acces, inclusiv a teritoriilor adiacente instituţie.

În cazurile formării la acoperişuri a ţurţurilor de gheaţă, căderea cărora prezintă pericol pentru pietoni, solicităm să întreprindeţi măsuri de îngrădire a zonei adiacente imobilelor aflate în gestiune, şi ulterior să întreprindeţi măsuri de curăţare a zăpezii şi ţurţurilor de la acoperişuri.

Totodată, municipalitatea informează că conform art. 181 Cod Contravenţional al Republicii Moldova, încălcarea regulilor de asigurare, în modul stabilit de autoritatea administraţiei publice locale a curăţeniei în localităţile urbane şi rurale, se sancţionează cu amendă de la 18 la 36 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu munca neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 ore, cu amendă de la 60 la 180 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.


Pub