(video) Ilan Șor critică activitatea lui Igor Dodon: „Își face PR în defavoarea moldovenilor aflați în Federația Rusă”

Președintele Partidului „Șor”, Ilan Șor, a critică activitatea președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon. Într-o conferință de presă a declarat că inițiativa președintelui privind anularea interdicției moldovenilor aflați în Federația Rusă este nimic altceva decât „o acțiune de PR”. Mai mult, Șor a criticat situația creată privind unele categorii de mărfuri din Moldova, care nu vor putea fi exportate în Rusia.

Foto: UNIMEDIA

„Am primit mai multe scrisori de la exportatorii noștri din Moldova în care ne cer ajutor. Noi le vom transmite să ajungă la conducerea Federației Ruse. Azi începem campania de colectare a semnăturilor pentru o petiție adresată conducerii ruse. Cred că Dmitri Medvedev va acționa în acest caz”, a declarat Șor.

Cât despre anularea interdicție moldovenilor aflați în Federația Rusă prin venirea acestora acasă în perioada alegerilor, Șor spune că „Nimeni nu le garantează oamenilor că se vor putea întoarce înapoi. Dodon speră că așa oamenii îl vor vota, de asta a întreprins această acțiune”, a declarat Ilan Șor.

De asemenea, primarul de Orhei a criticat și aleșii locali din Partidul Socialiștilor, spunând că aceștia, fiind primari în mai multe localități din republică, nu întreprind nimic pentru bunăstarea cetățenilor.

Amintim că cetățenii Republicii Moldova care au interdicție de a intra în Federația Rusă și care au depășit termenul de ședere pe teritoriul statului rus ar putea fi „iertați” dacă vor reveni acasă în perioada alegerilor parlamentare. Cel puțin asta prevede un nou acord semnat de președinții Igor Dodon și Vladimir Putin.

Idor Dodon nu a venit încă cu o reacție la criticile lui Ilan Șor.


Pub