Armata Națională împreună cu salvatori și membri ai unui club sportiv de automobile și-au unit forțele pentru a ajuta persoanele blocate în zăpadă pe drumurile naționale

În seară zilei de 11 ianuarie conducerea IGSU în comun cu efectivul de trupă și comandă au pornit să inspecteze traseele din țară după ce pe parcursul zilei precipitațiile nu au contenit. Patrularea traseelor a avut loc după ce tehnica de intervenție a IGSU, a Forțelor Armate dar și a Clubului de Automobiliști Terra Valahia s-a desfășurat sub podul din sectorul Telecentru din mun. Chișinău.

Foto: DSE

La instruirea echipelor a fost prezent ministrul Economiei și Infrastructurii Chiril Gaburici, secretarul general de stat al MAI Simion Carp și șeful IGSU general - maior Mihail Harabagiu. Oficialii au vorbit despre importanța acordării ajutorului tuturor persoanelor aflate în dificultate, dar și despre operativitatea acțiunilor desfășurate de autorități.

Potrivit IGSU pe parcursul nopții echipele formate din angajați IGSU, Forțele Armate și Terra Valahia vor inspecta traseele Chișinău – Hâncești – Leova, Chișinău- Leușeni, Chișinău – Nisporeni, Chișinău - Strășeni, Chișinău – Varnița – Anenii Noi, Rezeni – Căinari, dar și Vadul lui Vodă - Criuleni.

Echipele specializate urmează să verifice situația pe aceste sectoare și să intervină pentru tractarea mijloacelor de transport aflate în dificultate. IGSU va monitoriza strict situația prin funcționarea Celulei de Criză și va interveni în caz de necesitate.


Pub