Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Consecințele ninsorilor: Peste 200 de…

Consecințele ninsorilor: Peste 200 de elevi nu au mers la școală, iar 6 localități au rămas parțial fără energie electrică

Foto: sputnik.md

Drumuri înzăpezite, accidente rutiere, localități deconectate parțial de la energie electrică, și sute de elevi care nu au putut merge la școală din cauza ninsorilor și viscolului.

În această dimineață la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a fost convocată Comisia pentru Situații Excepționale în care s-a discutat situația din țară în urma condițiilor meteo nefavorabile. Potrivit informațiilor, în această dimineață 224 de elevi din raioanele Nisporeni, Călărași și Hîncești nu au mers la școală din cauza stării tehnice a transportului care urma să ducă copiii.

Șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Mihail Harabagiu, susține că situația este strict monitorizată, fără de a fi înregistrate trasee naționale, internaționale sau locale blocate. Potrivit oficialului în zona centrală în special porțiunea de drum Troița Nouă este restricționat accesul pentru autovehiculele de tonaj mare, în vederea evitării blocării traseului. Tot pentru a evita blocarea de autoturisme, este restricționată mișcarea pentru autovehiculele de tonaj spre Leușeni.

Potrivit șefului IGSU către ziua de 11 ianuarie sunt deconectate parțial de la energie electrică 6 localități din raioanele Criuleni, Cahul și Cimișlia, iar brigăzile specializate lucrează pentru reconectarea consumatorilor.

În situații de urgență persoanele pot apela pentru ajutor la Serviciul 112.

Foto: sputnik.md