Ştiri

Sursa imaginii: mei.gov.md

Ştiri / Social

11 Ian. 2019 / 14:20

Pietonii şi conducătorii auto sunt îndemnaţi să se abţină de la călătorii lungi

În contextul Codului Galben de ninsori pe întreg teritoriul ţării, autorităţile îndeamnă pietonii şi conducătorii auto să se abţină de la călătoriile lungi, acestea fiind efectuate doar în cazurile de extremă urgenţă, să fie prudenţi în trafic, să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie şi indicatoarele rutiere.

Înainte de a porni la drum, cetăţenii sunt rugaţi să se informeze despre condiţiile de circulaţie rutieră. Pentru asemenea informaţie, poate fi accesat site-urile www.asd.md şi www.mei.gov.md. În perioada de iarnă, serviciul operativ al Î.S. ,,Administraţia de Stat a Drumurilor” activează în regim non-stop la numerele 022-74-89-61, 022-22-55-30 şi 060477177. Serviciul este dedicat pentru informarea cetăţenilor.

De asemenea, Ministerul Economiei şi Infrastructurii informează că pe traseele naţionale sunt amplasate 40 de camere video, ce asigură monitorizarea şi vizualizarea stării drumurilor în timp real – http://asd.md/camera-video.

În cazul situaţiilor excepţionale, blocaje din cauza zăpezii, cetăţenii pot apela la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, la numărul de telefon 022-73-85-45 sau la Serviciul 112. Imediat ce a fost primită sesizarea, echipajele mixte, inclusiv militari, vor interveni în cel mai scurt timp pentru a oferi ajutor. 

Comentarii