(foto) Poliţiştii şi salvatorii au povestit ce s-a întâmplat în ultimele 24 de ore de vreme rea

Pe parcursul ultimelor 24 de ore pe teritoriul țării au activat peste 170 de echipaje de patrulare și peste 360 de ofițeri. În această perioadă au fost înregistrate mai multe accidente rutiere, printre care cinci cu urmări grave, soldate cu şase persoane traumatizate. S-a oferit ajutor şi în alte şapte cazuri.

La ora 8:00 din această dimineaţă, câte un echipaj de patrulare din sector s-a deplasat la întreprinderea “Exdrupo”, a preluat câte trei autospeciale și cu girofarul în funcțiune acordă suport la curățirea drumului.

Actualmente, pe teritoriul țării ninge slab, se circulă cu viteză redusă în condiții de iarnă, careva blocări de artere nu sunt. Pe șoseaua Balcani a fost blocat un TIR, însă a fost tractat de un automobil special.

Poliţia aminteşte că avertizarea Cod Galben de ninsori este încă valabilă şi recomandă să nu porniți la drum. Dacă totuşi veţi face asta, trebuie să adaptaţi viteza, să păstraţi distanţa între autovehicule, să vă conformaţi indicaţiilor agenţilor de patrulare şi să circulaţi cu prudență şi răbdare.

Chiar şi şeful IGP îndeamnă conducătorii auto să nu facă deplasări în această perioadă.


Vezi şi: (foto) Ce se întâmplă în Republica Moldova la moment: Care este starea vremii şi cea a drumurilor

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în urma precipitațiilor sub formă de ninsoare înregistrate pe teritoriul țării, autoritățile au fost antrenate la gestionarea situației.

Conform informaţiei Administraţiei de Stat a Drumurilor și subdiviziunilor teritoriale ale IGSU la moment în republică traseele naționale, cât și accesul spre localități sunt practicabile, în jumătatea de sud și centru a țării se circulă în condiții de iarnă, pe drumuri s-a format ghețuș. La lucrările de împrăștierea materialului antiderapant pe partea carosabilă au fost implicate, de când a început ninsoarea, 449 unităţi de tehnică şi 559 de muncitori, fiind împrăștiate circa 4.168 tone de material antiderapant.

Conform datelor operative colectate de la furnizorii de energie electrică în urma precipitațiilor nu au fost înregistrate deconectări de la livrarea cu energie.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în cinci situații de deblocare și tractare a autoturismelor blocate. Angajații IGSU au intervenit pe traseul Chișinău-Cimișlia unde au reușit să deblocheze un autocamion și o mașină care au derapat din cauza ghețușului. Tot de intervenția salvatorilor a fost nevoie ieri în apropierea satului Alava raionul Ștefan Vodă pentru tractarea unui microbuz școlar fără copii.

Alte lucrări au foste efectuate la Sângerei și Criuleni, iar la Bălăbănești pompierii au preluat un bărbat în vârsta de 56 de ani și l-au transportat până la ambulanță pentru ca acesta să poată primi îngrijiri medicale.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI va monitoriza în continuare situația din țară și va interveni pentru prevenirea situațiilor de risc. În continuare oamenii sunt rugați să fie precauți și să asculte mesajele autorităților, iar în situații de urgență să apeleze Serviciul 112.

Vezi neapărat: Recomandăm! Înainte să te porneşti la drum prin Moldova, utilizează acest instrument

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/