(video) Premieră în SUA: A şasea generaţie a celui mai bine vândut SUV – noul Ford Explorer

Ford a organizat acum câteva ore prezentarea în premieră a noii generaţii Explorer, a şasea la număr din 1990.

Cel mai bine vândut SUV al mărcii a fost reproiectat complet şi oferă acum cea mai largă gamă de versiuni (standard, XLT, Limited, Limited Hybrid, ST şi Platinum), mai multă putere și spațiu, dar și tehnologii inteligente noi care vor prinde bine în aventurile în care va porni.

Foto: autoblog.md

După cum s-a mai menţionat anterior, noul Explorer foloseşte aceeaşi platformă care a fost introdusă mai întâi pe modelul premium Lincoln Aviator, cel pe care l-am întâlnit la propriu la Salonul Auto de la Los Angeles. Arhitectura presupune montarea motorului în poziţie longitudinală şi nu transversală cum era anterior. De asemenea, în versiune de bază oferă un sistem de tracţiune doar pe puntea din spate, în timp ce un sistem integral, cu un ambreiaj pentru conectarea punţii faţă, se poate comanda opţional.

Trecerea la noua platformă le-a permis celor de la Ford, atât să schimbe dimensiunile maşinii, cât şi formele caroseriei, care totuşi a păstrat unele cunoscute. Află mai multe din articolul complet de pe AutoBlog.MD


Pub