Maia Sandu explică de ce candidează în diasporă: „La prezidențiale m-am bucurat masiv de sprijinul acestor oameni”

Lidera PAS, Maia Sandu a spus că s-a „bucurat masiv de sprijinul” diasporei la alegerile prezidențiale, acesta fiind unul din motivele pentru care a decis să candideze pe circumscripția nr.50, care cuprinde țările din Europa de Vest.

Foto: UNIMEDIA

„Ne dorim să câștigăm aceste alegeri și diaspora își dorește să câștigăm alegerile și alungarea acestui clan de mafioți. Pentru ca să putem realiza acest obiectiv trebuie să mobilizăm lumea la vot, inclusiv diaspora. La prezidențiale m-am bucurat masiv de sprijinul acestor oameni.

Ne dorim să mobilizăm cât mai mult diaspora, care ar putea să ne aducă mai multe mandate, vreo 5, 6, care ar putea face diferența”, a explicat Maia Sandu.

Lidera PAS a spus că pentru circumscripția nr.50 au candidat și Oleg Brega și Dorin Dușciac, însă ea a fost cea care a câștigat filtrul comisiei de meritocrație.

Întrebată de ce nu a candidat pe circumscripția din Nisporeni, unde candidează Vlad Plahotniuc, Maia Sandu a răspuns: „La Nisporeni merită să mergi pentru a obține dreptul de a reprezenta oamenii de acolo. Nu mergi la Nisporeni pentru ca să lupți cu Plahotniuc”.

La alegeri parlamentare din februarie 2019, trei circumscripții i-au revenit diasporei: Europa de Est, Europa de Vest și SUA, Canada.


Pub