Și cu Mocanu șase! CEC a înregistrat încă o listă de candidați pentru circumscripția națională

big-sergiu-mocanu-explica-de-ce-partidul-miscarea-antimafie-nu-participa-la-parlamentare-pe-circumscriptii-uninominale-1547099151

CEC a înregistrat un al 6-lea concurent la Alegerile Parlamentare. Este vorba de Mișcarea Politică Antimafie, condusă de către politicianul Sergiu Mocanu.

Decizia a fost luată în ședința de astăzi a Comisiei Electorale Centrale, nu înainte de a exista și niște contre între membrii CEC Vasile Gafton și Veaceslav Agrigoroae. Ultimul s-a abținut de la vot.

Mișcarea Antimafie va ocupa astfel poziția a 6-a listele naționale. Ordinea candidaților înregistrați până acum sunt după cum urmează:

  1. Partidul Democrat din Moldova
  2. Blocul Electoral „ACUM, DA, PAS”
  3. Partidul Comuniștilor din Republica Moldova
  4. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova
  5. Partidul Șor
  6. Mișcarea Populară Antimafie

Antimafie declarase anterior că nu vor participa cu candidați în circumscripțiile uninominale, ci doar cu o listă în cea națională.

„Noi nu vom participa la cazinoul politic al lui Plahotniuc”. Partidul Antimafie va candida la alegerile parlamentare din 2019 doar pe liste de partid

Potrivit legii, 50 de deputați ar urma să fie aleși pe principiul votului proporțional, în timp ce alții vor fi aleși în 51 de circumscripții din mai multe regiuni ale țării.

Mai multe detalii aici:

Duelurile din circumscripții. Cine și cu cine luptă pentru mandatele de deputat

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente