(foto) Cum se circulă pe teritoriul țării! Informaţiile oferite de poliţia de patrulare şi drumari

În aceste momente, traseele din țară sunt acoperite cu zăpadă, mai intens în zona Centru și Sud, însă transportul se deplasează fără dificultăți. Echipajele INP activează permanent cu informarea șoferilor, că pentru siguranța lor, în astfel de condiții, trebuie să circule cu o viteză care este cu 20-30 km mai puțin decât limita permisă.

Pe parcursul nopții la menținerea circulației rutiere au fost implicate 54 de echipaje și 96 de ofițeri de patrulare.

Inspectoratul Național de Patrulare recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere şi să adapteze viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. În cazul în care vă aflați într-o dificultate, sesizați cel mai apropiat echipaj de patrulare sau apelați la numărul de urgență 112.

În context, Inspectoratul Naţional de Patrulare vine cu o serie de recomandări şi îndeamnă șoferii care vor porni la drum în această perioadă ca să fie vigilenți și să țină cont de următoarele:

  • să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă;
  • să folosească luminile de întâlnire atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere;
  • să țină cont de faptul că atunci când afară este zăpadă, distanţele sunt mai greu de apreciat;
  • în caz că rămâneți în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie instalate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii normale.

Totodată, şoferilor care pornesc la drum lung în aceste zile li se recomandă să aibă rezervorul mașinii plin, apă pentru 24 de ore, alimente, o pătură caldă, termos cu ceai, telefonul încărcat și, evident, trusa medicală.

Vezi şi: Situaţia din Chişinău în contextul înrăutățirii vremii. Ce le recomandă Primăria şoferilor

Iar, potrivit informaţiilor oferite de Administraţia de Stat a Drumurilor, în intervalul de timp cuprins între ora 17:00 a zilei de ieri şi ora 7:00 a zilei de astăzi, pe drumurile magistrale, republicane și regionale s-au efectuat lucrări de patrulare, de deszăpezire şi combatere a lunecușului. În procesul tehnologic au fost antrenate 42 de utilaje speciale, 350.9 tone de material antiderapant şi 72 de muncitori rutieri.

Astfel, circulaţia rutieră pe drumurile naționale este asigurată în condiții de iarnă. Totuşi, toate sectoarele periculoase sunt monitorizate în permanență de către administratorii drumurilor și după necesitate se intervine.

La moment în zonele sud și nord se menține vânt din nord-est slab la moderat, cer noros, temporar precipitații sub formă de zăpadă, însoțită de lapoviță, care se intensifică, pe alocuri ghețuș.

Î.S, “Administrația de Stat a Drumurilor” recomandă participanților la trafic să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare, în special celor ce țin de dotarea automobilelor și conducerea acestora pe timp de iarnă.

Iată starea drumurilor văzută prin cele câteva zeci de camere ale ASD:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/