(video) Maşina de serviciu exclusivă pe care o foloseşte şeful Toyota. Are şi un şofer personal

Akio Toyoda, actualul şef Toyota Motor Corporation în vârstă de 62 de ani, strănepotul fondatorului companiei nipone Sakichi Toyoda, foloseşte o maşină de serviciu care nu este produsă de altă marcă, ci de corporaţia pe care o conduce. Este un automobil de ultimă generaţie, disponibil în serie şi doar pe piaţa de acasă, dar într-o versiune specială şi exclusivă. Aţi ghicit? Nu, nu este un Lexus.

Este un sedan Toyota Century de ultimă generaţie, însă condimentat de către divizia sportivă GRMN a mărcii. O apariţie publică în care a putut fi văzută în detalii a avut loc la TOYOTA Gazoo Racing Festival din luna decembrie a anului trecut, care s-a desfăşurat pe circuitul Fuji Speedway!

Potrivit informaţiilor din diverse surse online, au fost asamblate mai multe exemplare a unei astfel de maşini, care sunt utilizate pentru cercetări de marketing și evaluarea potențialului pieței. Cu alte cuvinte, până se va decide lansarea în vânzare, mai întâi se analizează dacă se merită de făcut acest lucru.

În baza a ceea ce putem vedea cu ochii noştri, pentru că nu există informaţii oficiale, putem observa că automobilul premium a primit un kit exterior aerodinamic uşor modificat, care include, concret pe acest exemplar, bare de protecţie modificate în partea lor inferioară, pentru a include o priză de aer mărită în dimensiuni, dar şi un difuzor; o grilă nouă de tip plasă, de culoare neagră; un mic spoiler din fibră de carbon pe capacul portbagajului; jante cu anvelope Yokohama Advan care s-ar putea găsi şi pe noua Toyota Supra, dar fără logoul Phoenix; mai multe inserţii contrastante de culoare neagră lucioasă; embleme GRMN.

Zvonurile spun că un astfel de Century GRMN mai dispune de o suspensie revizuită, un nou eşapament sport, un sistem de tracţiune integrală (maşina de serie poate avea doar tracţiune spate), dar şi o unitate de propulsie hibridă modernizată (pe modelul de serie este compusă dintr-un V8 de 5.0 litri + un electromotor = 431 CP). Vizual mai vedem că şi mecanismele de frânare sunt de la Gazoo Racing.

Interesant mai sunt şi numerele de înmatriculare ale acestui automobil: 18-67. Acesta este de fapt anul nașterii străbunicului lui Akio Toyoda, Sakichi Toyoda, fondatorul companiei Toyota Industries, care mai târziu a devenit Toyota Motor Corporation.

Amintim că noua Toyota Century se vinde doar în Japonia şi este considerat drept un Mercedes-Maybach japonez. Preţul de start depăşeşte 150.000 de euro.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/