Tomosul privind autocefalia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, semnat de către toţi membrii Sinodului Patriarhiei Ecumenice de la Constantinopol

Decretul (Tomos) privind acordarea autocefaliei Bisericii Ortodoxe a Ucrainei a fost semnat miercuri de către toţi membrii Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol - anunţă televiziunea ucraineană TSN.

Foto: UNIMEDIA

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu I al Constantinopolului a semnat decretul respectiv sâmbăta trecută, cu ocazia unei ceremonii care s-a desfăşurat la Biserica "Sfântul Gheorghe" din Istanbul. Semnarea acestui document a marcat separarea Ucrainei de Biserica Ortodoxă Rusă.

La ceremonia de sâmbătă au mai participat noul mitropolit Epifanie al Ucrainei şi preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko. Documentul privind autocefalia Bisericii Ortodoxe a Ucrainei, numit Tomos, a fost înmânat mitropolitului Epifanie, pentru a fi expus de Crăciunul pe stil vechi în Catedrala Sfânta Sofia din Kiev.

Ulterior, Tomosul a fost retrimis în Turcia, pentru a fi semnat de către toţi membrii Sfântului Sinod al Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, după care va fi transportat definitiv în Ucraina.

Sursa: RADOR


Pub