CEC a aprobat lista candidaților din partea partidului ȘOR pentru circumscripția națională

Cu șase voturi pentru și o abținere, Comisia Electorală Centrală a înregistrat lista candidaţilor la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru circumscripția națională din partea Partidului Politic „Șor”.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit raportorului Veaceslav Agrigoroae, motivul neaprobării de către CEC a listei candidaților ȘOR la ședința precedentă ar fi fost „divergențe între colegi”. Potrivit lui Agrigoroae, documentele prezentante de partid au fost „în regulă”.

Pe circumscripția națională participă 51 de candidați din partea partidului ȘOR.

UNIMEDIA amintește că în cadrul ședinței din 3 ianuarie, CEC a respins demersul de înregistrare a candidaţilor la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova pentru circumscripția națională din partea Partidului Politic „ȘOR” , din cauza că în dosarele candidaților au fost depistate numeroase abateri.

Partidul ȘOR a venit ulterior cu o reacție și a scris că aceleași piedici le-a întâmpinat și atunci când Reghina Apostolova a fost exclusă din campania electorală pentru funcția de primar al Chișinăului, la alegerile locale din 2018. „Dar, din păcate, problema nu constă în calitatea actelor prezentate, dar în faptul că cineva nu vrea să permită participarea Partidului „ȘOR” la alegeri”, au scris reprezentanții partidului.


Pub