(video) Regretul lui Voronin, ca fost președinte al R. Moldova: „Dacă mă uit ce fac ăștia de la guvernare, simt că ar fi trebuit să hotărâm altfel multe probleme”

Vladimir Voronin nu are niciun regret în ceea ce privește activitatea sa în perioada în care Partidul Comuniștilor era la guvernare. Acesta însă susține că ar fi trebuit să întreprindă mai multe în ceea ce privește activitatea Parlamentului și mecanismul de modificare a Constituției. Într-un interviu pentru rise.md, Voronin spune că nu este de acord ca actul Constituției să fie modificat ori de câte ori vrea cineva.

„Dar dacă mă uit acum ce fac ăștia de la guvernare de nouă ani, simt că noi atunci noi ar fi trebuit să hotărâm altfel mai multe probleme. De exemplu să elaborăm un mecanism care să nu permită ca la dorința oricui și în orice situație să pună mâna pe Constituție și să modifice Constutiția cum vrea el, și peste noapte.

Acum aș proceda altfel, reieșind din practica de acum. Și referitor la legile care se elaborează și votează în Parlament, mecanismul de acceptare a legilor nu este reușit și normal. Aș introduce obligatoriu, votul nominal, ca să știe lumea cine și pentru ce votează, dar nu de hurtă”, a conchis Voronin.


Pub