Țeapa cu WhatsApp Gold revine pe Internet și te poate lăsa fără telefon

Țeapa cu WhatsApp Gold care a reușit să păcălească o mulțime de utilizatori în 2016, revine acum pe Internet, așa că fii atent la ce citești.

Foto: simbol

În 2016, apărea pe internet ideea de WhatsApp Gold, care sună destul de atrăgător și care te putea convinge să vrei să fii unul dintre beneficiari. O astfel de variantă a aplicației de chat ar fi trebuit să-ți ofere funcții în plus, față de aplicația standard, însă tot ceea ce primeai dacă picai în plasă era malware pe telefon, transmiteȚeapa cu WhatsApp Gold revine pe Internet și te poate lăsa fără telefon

Playtech.

Trei ani mai târziu, probabil că lumea a uitat de țeapa inițială, așa că unii s-au gândit că ar fi o idee bună să o reînvie. De data asta, se sugerează că un malware este pus la pachet într-un videoclip denumit Martinelli. Dacă deschizi videoclipul, ar urma să primești malware pe telefon, iar asta nu va face decât să te forțeze să resetezi smartphone-ul la setările din fabrică. Cei care au publicat informații despre malware susțin că ”nimic din ceea ce vei face nu îți va repara telefonul.”

Informația circulă deja pe Twitter de câteva zile și din ce în ce mai mulți utilizatori distribuie mesajele de avertizare. Evident, acestea nu vor ajunge la toată lumea și vor fi și unii mai ghinioniști, care vor da click pe videoclipul respectiv.

Una dintre funcțiile importante pe care le-a adus WhatsApp de acum trei ani și până acum este cea care îți permite să dai mai departe un mesaj pe care l-ai primit într-o conversație. Acest forwarding poate fi facil acum pentru distribuirea rapidă a videoclipului cu malware, așa că e bine să fii atent la tot ce primești pe chat, indiferent că vine de la persoane care îți sunt apropiate sau nu. Putem spera, totuși, că de data asta, țeapa WhatsApp Gold nu va lua amploare.

playtech.ro


Pub