Ştiri

Sursa imaginii: diez.md

Ştiri / Social

09 Ian. 2019 / 16:49

Mai multe persoane au fost internate în spital cu diverse traumatisme din cauza poleiului

Poleiul format în ultimele câteva zile a început să dea bătăi de cap pietonilor. În ultimele 24 de ore, mai mult de 35 de locuitori ai capitalei au fost internaţi în spitale cu diverse traumatisme. Oamenii spun că trotuarele sunt într-o stare satisfăcătoare comparativ cu anul trecut, însă mai sunt şi străzi necurăţate, relatează Mesager.

„Eu chiar m-am mirat. Şi de revelion,şi de Crăciun, măturătorii au ieşit, au făcut curat chiar şi în curţi, pe tot bulevardul Traian.”, „Merg şi mă tem să nu cad, e lunecos, în centru, peste tot, trebuie de presurat material antiderapant, şi atât”, „În orice caz, cum am coborât din transport văd că trotuarul e curăţit, în alte sectoare nu am fost să văd, dar dificultăţi deocamdată nu am întâmpinat”, „În centru e mai curăţel, dar de unde vin eu, de mai sus, cam lasă de dorit”, au declarat oamenii.

Medicii susţin că cel mai des au de suferit persoanele în etate, care nu mai au reflexe puternice şi un echilibru stabil.

„Luând în consideraţie că afară-i iarna şi ultimele zile a nins oleacă mai tare, afară e gheţuş, şi de asta oamenii nu trag atenţie. Cel mai des oamenii bătrâni, care de nu au o coordonaţie atât de bună, le creşte tensiunea”, a declarat şeful departamentului clinic de urgenţă, Vasile Şobgur.

„Muncitorii de la Direcţia generală locativ-comunală şi amenajare au intervenit în ultimele zile la deszăpezirea trotuarelor,  în staţii şi în curţile de bloc din capitală, unde, de asemenea, se presoară material antiderapant”, a spus şeful adjunct al direcţiei locativ comunal, Vasile Efros.

Şi agenţii economici sunt îndemnaţi să deszăpezească spaţiile din faţa imobilelor din proprietate sau pe care le au în administrare.

În caz de înregistrare a situaţiilor problematice în contextul condiţiilor meteo, cetăţenii sunt îndemnaţi să apeleze Dispeceratul central municipal, la numerele de telefon: 022 22-22-67 sau 022 22-26-04.

Comentarii