‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPolonia va sacrifica 200 de mii de mistreţi pentru a preveni răspândirea pestei porcine

Polonia va sacrifica 200 de mii de mistreţi pentru a preveni răspândirea pestei porcine

‹ adv ›
‹ adv ›

Polonia a decis, la data de 9 ianuarie curent, sacrificarea a circa 200 de mii de porci mistreţi pentru a preveni răspândirea pestei porcine africane, măsură neagreată însă de unele organizaţii ecologiste, transmite agenţia EFE.

Ministerul polonez al Agriculturii şi Mediului a amintit că mistreţii transmit virusul pestei porcine africane şi adesea se apropie de fermele de porci, fapt ce implică un risc semnificativ de propagare a virusului.

Însă, decizia guvernului de la Varşovia a provocat proteste din partea grupurilor ecologiste şi a experţilor în biologie, care susţin că ar fi puţine cazurile în care pesta porcină africană este transmisă de mistreţi şi că principala cauză de propagare a acestei virus ar fi reprezentată de condiţiile sanitare precare din fermele de porci.

Guvernul de la Varşovia a luat în calcul anul trecut posibilitatea de a ridica un gard la graniţa cu Ucraina şi Belarus pentru a împiedica pătrunderea pe teritoriul polonez a mistreţilor purtători ai virusului, măsură ce nu a fost însă pusă în practică.

De la apariţia pestei porcine africane în Polonia, în anul 2014, au fost identificate peste o sută de focare de infecţie în ferme situate mai ales în provinciile Podlasia, Lublin şi Masovia, în estul ţării, fiind descoperiţi şi aproximativ 500 de mistreţi infectaţi.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii