Reacția lui Ion Chicu la acuzațiile lui Slusari: „Aici, la finanțele publice, totul este în ordine. Și credeți-mă, sub control!”

În ceea ce privește posibilitatea Ministerului Finanțelor de a finanța „proiectele electorale", inclusiv reforma salarială în sectorul public, vreau să vă asigur că aceste cheltuieli nu depășesc posibilitățile bugetului public. Declarația aparține ministrului Ion Chicu, care a ținut să vină cu o reacție în urma unor afirmații ale vicepreședintelui Platformei DA și candidatul ACUM în alegerile parlamentare, Alexandru Slusari.

Foto: UNIMEDIA
Ion Chicu / Sursa:Facebook
Ion Chicu / Sursa:Facebook

Amintim că ieri candidatul ACUM în alegerile parlamentare, Alexandru Slusari, a menționat faptul că Ministerul Finanțelor nu se poate descurca cu noua lege cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, iar pentru a rezista până la alegeri în următoarele două luni, statul va împrumuta miliarde de la bănci, majorând semnificativ datoria internă.

Mai mult, dânsul a precizat faptul că „până la data de 2 ianuarie au fost împrumutate peste 470 mln. lei sau de 2,5 ori mai mult decăt în anul trecut în perioada similară”.

De menționat că la data de 10 decembrie Igor Dodon a semnat decretul privind numirea lui Ion Chicu în funcție de ministru al Finanțelor.

UNIMEDIA amintește că candidatura lui Ion Chicu a fost anunțată de către premierul Pavel Filip, de la tribuna Partidului Democrat.


Pub