Circa 22 de mii de moldoveni au revenit acasă: Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 38 700 traversări, dintre care un număr mai mare de treceri – 21 760 a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova. La fel, din totalul de traversări persoane 20 592 au fost cel al cetățenilor moldoveni. Traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 7 298 traversări.

Foto: UNIMEDIA

Cele mai tranzitate puncte de trecere au fost: PTF Leușeni – 9 209 traversări persoane, PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 8 499 traversări persoane, PTF Sculeni – 3 923 traversări persoane, PTF Otaci – 2 235 traversări persoane, PTF Giurgiulești-Galați - 2 498 traversări persoane, PTF comun Criva – 1 834 traversări persoane, PTF Cahul - 1 891 traversări persoane, PTF Costești – 1 256 traversări persoane, PTF Vâlcineț - 977 traversări persoane,

Măsurile suplimentare de lucru menite să fluidizeze traficul transfrontalier în perioada sărbătorilor de iarnă:

- suplimentarea numărului de angajați din prima linie de control al trecerii frontierei de stat – cu circa 500 de polițiști de frontieră; - formarea grupurilor mixte de specialiști din cadrul sediului central IGPF, Direcțiilor regionale și elevii CESF, pregătite să intervină cu suportul necesar în cele mai solicitate puncte de trecere; - aplicarea tehnicii portative de citire a documentelor de călătorie, inclusiv a mijloacelor speciale de control la frontieră; - redirecționarea traficului pe arterele de control libere, cât și deschiderea circulației pentru familiile cu copii pe pista Corpului Diplomatic – #COPIIIauPRIORITATE; - la solicitarea administrației publice locale va fi inițiată activitatea mai multor puncte de trecere locale, situate la frontieră cu Ucraina; - intensificarea conlucrării și schimbului reciproc de informații cu Serviciul Vamal, structurile subordonate MAI și autorităţile de frontieră ale statelor vecine, pentru remedierea în comun a unor situații imprevizibile semnalate la frontieră.

!!! Punctul de trecere comun ”Palanca” și-a reluat activitatea, fiind permisă traversarea frontierei a vehiculelor cu masa de până la 3,5 tone și cu capacitatea de până la 22 de locuri, precum și a mărfurilor care nu sunt supuse controlului veterinar și fito-sanitar. La fel, prin punctul de trecere a frontierei ”Unguri-Bronnița” (internațional) se permite traversarea mijloacelor de transport, a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone. Punctul de trecere se află la ieșirea din satul Unguri, pe malul râului Nistru, la o distanță de aproximativ 11 km de punctul de trecere Otaci-Moghiliov-Podolsk. Totodată, deplasarea prin punctul de trecere „Otaci-Moghilev-Podolsk” este îngreunată din cauza unor lucrări de reparație lansate pe partea ucraineană.


Pub