Capitala în care locuitorii nu ridică trupurile celor dragi de la morgă. Spitalul general va organiza o înmormântare în masă

Un spital din Papua Noua Guinee a avertizat că există riscul să organizeze o înmormântare în masă a cel puțin 154 de cadavre, dacă membrii familiilor celor dispăruți nu vin să ridice trupurile. Morga spitalului a devenit neîncăpătoare, așa că spitalul general din capitala Port Moresby ar putea recurge la această măsură, scrie The Guardian.

Foto: Shutterstock

Directorul spitalului a explicat că unul din cinci trupuri neînsuflețite nu este ridicat de familie, motiv pentru care morga spitalului nu mai face față. În spital se află acum trupurile a 68 de femei, 64 de bărbați și 22 de copii. Cadavrele ar putea fi înmormântate în masă, peste două săptămâni, la cimitirul public Nine-Mile.

Înmormântările în masă sunt o practică obișnuită a spitalului, care în 2018 a organizat cinci. Directorul spitalului a precizat că 20% dintre trupurile care ajung la morgă nu sunt ridicate de familii, așa că acestea sunt duse la crematoriu, apoi îngropate, scrie digi24.ro

„Ne dorim ca oamenii să vină să revendice trupurile celor dragi, pentru că nu mai avem spațiu în morgă. Nu putem ține cadavrele aici pentru un timp îndelungat”, a mai spus directorul.

Morga spitalului are o capacitate de 150 de trupuri, însă din cauza lipsei de spațiu unitatea medicală a început să depoziteze cadavrele și în containere răcite.


Pub