Declarațiile de avere ale liderilor blocului ACUM: Cu ce „se laudă” Maia Sandu și Andrei Năstase

Liderii blocului ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, și-au prezentat averea pentru perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2018. Astfel, spre deosebire de liderul democraților, cei doi candidați în alegerile parlamentare nu prea se pot lăuda cu mașini, imobile de lux și salarii.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit declarației, lidera PAS, Maia Sandu, este deținătoarea unui un apartament, cumpărat în 2003, estimat la peste 440 de mii de lei.

Totodată, din 2012 Maia Sandu este proprietara unui automobil de model „Toyota RAV4”, fabricat în 2007 și care a costat 170 mii de lei.

Maia Sandu mai deține un cont bancar în SUA, pe care ține peste 38 de mii de dolari. De asemenea, lidera PAS declară 500 de lei românești, câștigați după ce a susținut o conferință la București.

În ceea ce privește declarația de avere a liderului Platformei DA, Andrei Năstase, documentul reflectă faptul că dânsul nu a obținut vreun venit din salarii. Candidatul ACUM în alegerile parlamentare indică faptul că în perioada 1 ianuarie 2017 – 31 decembrie 2018, soţia sa a avut un venit anual de circa 68 de mii de euro de la o companie din Germania.

Totodată, Andrei Năstase declară 35 de mii de euro care au fost obținuți în urma vânzării unui automobil de model „Mercedes S 350”, iar alte 14 mii de euro au fost obținute din indemnizații pentru copii minori.

Totodată, pe numele lui Andrei Năstase este înregistrat un automobil marca „Nissan Maxima”, anul fabricării 2004 și care a costat 10 mii de euro.

Potrivit delcarației de avere, liderul Platformei DA, deține nouă terenuri, un apartament și patru case.

De menționat că și Vladimir Plahotniuc, președintele Partidului Democrat din Moldova, care candidează la funcția de deputat în Parlamentul R. Moldova, și-a făcut publică declarația de avere. Controversatul politician și om de afaceri susține că, în perioada 2017-2018, a obținut dividende de peste 5 milioane de euro de la o companie la care nu a mai făcut referire până acum. El mai declară cărți care ar valora 11 milioane de lei sau un pian de 131 mii de euro


Pub