(foto) Noul Lamborghini Huracan EVO (facelift): Ce a evoluat în acest supercar

Automobili Lamborghini prezintă noul Lamborghini Huracan EVO: o mașina superbă de ultimă generație şi cu un motor V10, bazată pe puterea și performanțele lui Huracan Performante și care încorporează sisteme de control dinamic şi aerodinamic de ultimă oră.

Chiar dacă are un nume nou, automobilul reprezintă de fapt versiunea facelift a modelului, lansată exact la mijlocul perioadei de existenţă a generaţiei curente. Să vedem deci ce aduce nou această EVOluţie.

Foto: autoblog.md

Să vorbim mai întâi despre cea mai importantă parte a acestui supercar – „inima” sa. Aşadar, în faţa punţii spate este instalat un motor V10 natural aspirat, cu un volum de 5.2 litri, preluat de pe modelul Performante şi îmbunătățit pentru a produce un sunet mai emoțional și mai puternic. Agregatul are supape de admisie din titan și este conectat la un nou sistem uşor de evacuare a gazelor de eşapament.

Motorul produce 640 de CP la 8.000 rpm (numărul de rotaţii maxime 8.700) şi 600 Nm de cuplu la 6.500 de rpm. Cu o greutate uscată de 1.422 de kg (maximă permisă – 2.000 kg), supercarul prezintă un raport de greutate/putere de 2.22 CP/kg. Află mai multe detalii, ce alte dotări noi a primit şi cât costă, pe AutoBlog.MD


Pub