00:30:06 20.04.2024
Stiri

Ministrul Chicu îl acuză pe Slusari că ar promova MINCIUNI: „Fierbințeala preelectorală o întrece și pe cea, scuzați, a motanilor primăvara”

Economie 08.01.2019 11:00 Vizualizări2179 Autor: Ziarul National
Ministrul Chicu îl acuză pe Slusari că ar promova MINCIUNI: „Fierbințeala preelectorală o întrece și pe cea, scuzați, a motanilor primăvara”


Ministrul Finanțelor, Ion Chicu, respinge predicțiile vicepreședintelui PPDA, Alexandru Slusari, potrivit cărora autoritățile nu s-ar descurca cu noua lege cu privire la sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, iar pentru a rezista până la alegeri, în următoarele două luni statul va împrumuta miliarde de la bănci, majorând semnificativ datoria internă.

„Remarc, cu regret, că unii nici de cele mai sfinte sărbători nu încetează cu minciuna. Fierbințeala preelectorală o întrece și pe cea, scuzați, a motanilor primăvara devreme. Dacă aș face o retrospectiva a mesajelor apocaliptice emise de acest gen de „lostradamuși”, ar trebui să ocup toată pagina”, a reacționat Chicu pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Chicu, unii afirmau în iulie 2018 că „ne pierdem fără asistenta financiară” externă. „Suplimentar la venituri din impozite și taxe planificate pentru anul 2018 la Bugetul Public National (BPN) s-au acumulat peste 1,5 mlrd. lei. Un excedent de venituri a fost înregistrat la toate componentele BPN. Și aceasta în condițiile diminuării cotelor impozitelor din 1 octombrie, când a intrat în vigoare reforma fiscală. Încasările din impozite și taxe au permis ca la sfârșit de an soldurile în conturile bugetului de stat să depășească 2,5 mlrd. lei, iar la celelalte componente (BL, BASS și FAOAM) - peste 2 mlrd. lei. Deci, necesități de a împrumuta masiv pentru a finanța cheltuielile la început de an nu există”.

Acesta s-a referit și la acuzația potrivit căreia statul nu are bani pentru a finanța reformele anunțate la finele anului trecut, despre care opoziția a spus că sunt electorale. „În ceea ce privește posibilitatea Ministerului Finanțelor de a finanța „proiectele electorale”, inclusiv reforma salarială în sectorul public, vreau să vă asigur că aceste cheltuieli nu depășesc posibilitățile bugetului public. Orice încercare de a specula pe aceasta temă denotă, mai degrabă, o lipsă totală de alte mesaje electorale”.

Chicu a lansat și un apel pe finalul mesajului său: „Stimați concurenți electorali, încercați să vă ancorați speranțele pentru a accede în Parlament în alte domenii. Aici, la finanțele publice, totul este în ordine și sub control! Noi vom reacționa cu promptitudine la orice încercare de a manipula sau specula pe tema finanțelor publice”, a conchis sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md