La Orhei funcționează un ATV special pentru curățarea zăpezii

Serviciile specializate ale municipiului Orhei activează non-stop pentru a face față ninsorilor. În aceste zile a fost dublat numărul de autospeciale pentru deszăpezire, precum și numărul de muncitori care au lucrat pe toate arterele și pe parcursul nopții.

Foto: orhei.md

Astfel, la lucrările de deszăpezire sunt implicate peste 25 de utilaje, dintre care 6 de ultimă generație, de o performanță deosebită. În acest scop, recent a fost procurat și un ATV (motocicletă pe 4 roți) performant, care este implicat la deszăpezire pe teritoriul OrheiLand-ului. Peste 60 de muncitori asigură curățarea străzilor.

Orhei / Sursa:orhei.md
Orhei / Sursa:orhei.md

Totodată, sunt curățate și zonele adiacente ale instituțiilor publice – școli, grădinițe și spitale.

Trotuarele cu trafic pietonal sporit sunt deszăpezite cu utilaje echipate cu perie. De asemenea, atât pe străzi, cât și pe trotuare acționează sărărițe care împrăștie material antiderapant (amestec de sare și nisip), pentru a împiedica formarea poleiului.

Totodată, pe străzile greu accesibile, pe acostament au fost amenajate grămezi cu material antiderapant, pe care șoferii și măturătorii îl vor putea utiliza în caz de necesitate.

Și în curțile blocurilor au fost curățate căile de acces, prioritate având cele în care locuiesc mai mulți bătrâni.

Datorită măsurilor întreprinse, în oraș se circulă în regim normal de iarnă, iar colaboratorii Gărzii Populare acordă asistență la trecerile de pietoni, școli, grădinițe.

Toate străzile din municipiul Orhei sunt practicabile. Transportul public circulă conform programului stabilit. Instituțiile medicale funcționează în regim normal. Accidente rutiere nu au fost înregistrate în municipiul Orhei.

Totuși, autoritățile publice ale municipiului Orhei îi îndeamnă pe conducătorii auto să circule cu prudenţă sporită, pentru a evita accidentele rutiere şi să nu parcheze pe străzile şi bulevardele unde lucrează utilajele de deszăpezire.


Pub