Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Ştiri / Social

07 Ian. 2019 / 17:16

Numeroşi creştini au asistat la slujba de Crăciun de la Catedrala „Naşterea Domnului”

Sute de oameni care sărbătoresc astăzi Naşterea Domnului au venit să asiste la slujba de Crăciun de la Catedrala „Naşterea Domnului” din capitală, care astăzi îşi sărbătoreşte şi hramul. Tradiţional, liturghia a fost oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu Mitropolitul Vladimir, relatează Mesager.

Credincioşii spun că pentru ei Naşterea Domnului este cea mai importantă sărbătoare creştină, pe care au vrut s-o înceapă în rugăciune.

„O sărbătoare foarte mult aşteptată, care ne aminteşte de copilărie, de locurile unde am petrecut cu părinţii, cu părere de rău puţini sunt lângă noi, copiii se află în depărtare, ne rugăm şi pentru dânşii”. „Am venit cu copilaşul să arătăm tradiţiile ţării noastre, după asta mergem acasă, o să stăm toţi la masă”.

„Această bucurie pe care o trăim astăzi este un sentiment deosebit. Astăzi s-a născut raiul pe pământ şi în ceruri, astăzi s-a născut Domnul nostru Iisus Hristos, care este ocrotitorul vieţii noastre”, a menţionat Anatol Latîşev, artist al poporului.

Mitropolitul Vladimir a oficiat o slujbă specială.

„Domnul nostru Iisus Hristos a venit pe pământ ca să izbăvească lumea de la moarte şi de la păcat. Îi felicit pe creştinii ortodocşi cu această zi importantă şi doresc ca micuţul Hristos din ieslele Betleemului să ne aducă linişte şi pace pe pământ. Hristos se naşte, slăviţi-L”, a declarat Mitropolitul Vladimir.

Cei care timp de 40 de zile au ţinut post au primit sfânta împărtăşanie.

Copiii care au asistat la sfânta liturghie au primit cadouri de la Mitropolitul Vladimir.

Slujbe cu ocazia Naşterii Domnului au avut loc în toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe de rit vechi din ţară. 

„Lumina cea adevărată, pacea cea de sus şi dragostea care este Dumnezeu o pogoară astăzi pe pământ, pentru ca pe om să-l ridice din nou la demnitatea de fiu a lui Dumnezeu”, spune Ioan, episcop de Soroca.

Comentarii