Ştiri

Sursa imaginii: a1.ro

Ştiri / Internaţional

07 Ian. 2019 / 19:00

Frigul şi ninsorile fac victime în Europa

Frigul şi ninsorile fac victime în Europa. Cel puţin trei oameni au decedat în Grecia, iar doi schiori au decedat în urma unor avalanşe produse în Austria. Ninge de câteva zile în Slovacia, Elveţia şi în sudul Germaniei. Sute zboruri şi călătorii cu trenul au fost anulate, relatează Mesager.

Cele trei victime din Grecia au fost găsite într-o maşină surprinsă de o furtună, în apropiere de Atena.

Grecia se confruntă cu ninsori, furtuni şi cu un val de ger ce a adus temperaturi de minus 18 grade Celsius.

Din cauza viscolului multe drumuri au fost închise, serviciile de feribot au fost suspendate şi numeroase curse feroviare anulate, iar unele zboruri au fost redirecţionate spre alte aeroporturi.

Totodată serviciile de urgenţă au primit apeluri din partea unor persoane rămase blocate în case sau  maşini.

În nordul Austriei, 14.000 de case au rămas fără electricitate după ce mai mulţi stâlpi au fost doborâţi la pământ de greutatea zăpezii sau a copacilor căzuţi.

Ninsoarea nu se mai opreşte de câteva zile în sudul Germaniei, unde zeci de zboruri au fost anulate, iar pe drumuri se circulă cu dificultate. Meteorologii din Germania au prognozat ninsori şi pentru următoarele zile.

Şi capitala Turciei este acoperită de zăpadă.

De adevărate ierni geroase au parte localnicii din Magadan din Extremul Orient rus, unde s-au înregistrat minime de minus 50 de grade, iar autorităţile au decretat stare de urgenţă. 

Comentarii