/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Zăpadă de doi metri în Munții Făgăraș! Turiștii sunt atenționați despre riscul producerii avalanșelor

07 ianuarie 2019, ora 15:37

Stratul de zăpadă a ajuns la doi metri în Munții Făgăraș în stațiunea Bâlea lac; salvamontiștii avertizează turiștii să nu se aventureze pe traseele turistice, întrucât există un risc de producere a avalanșelor de patru grade pe o scară din cinci, scrie Libertatea.ro

„Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al munţilor Făgăraşului de pe teritoriul judeţului Sibiu sunt închise accesului turiştilor. Pentru prevenirea accidentelor montane, SPJ Salvamont Sibiu solicită turiştilor să nu efectueze ascensiuni pe traseele închise. Recomandăm turiştilor care se deplasează în zona montană să fie echipaţi specific perioadei de iarnă (încălţăminte adecvată, haine care să le asigure un confort termic optim, mănuşi, ochelari de zăpadă, colţari, piolet, beţe de schi) şi cu echipamentul individual de salvare din avalanşă, respectiv: sondă de avalanşă, lopată de zăpadă, dispozitiv electronic de căutare în avalanşă”, a declarat șeful Salvamont Sibiu, Adrian David, potrivit sursei citate.

De asemenea, alpiniştii care vor să efectueze ascensiuni în zona înaltă a munţilor Făgăraşului sunt îndemnați să anunţe SPJ Salvamont Sibiu perioada şi traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul Naţional Salvamont, iar pentru o localizare cât mai precisă în caz de accident, să utilizeze aplicaţia SALVAMONT pentru telefoane mobile.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram