Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un candidat pe listele PSRM…

Un candidat pe listele PSRM și fiu al unui fost deputat comunist, numit de Igor Dodon consilier prezidențial

Juristul Serghei Mișin a fost numit în funcția de consilier pentru relații interetnice al președintelui Igor Dodon. Decretul de numire a fost semnat vineri, 4 ianuarie 2019. Serghei Mișin este doctor în drept și a fost, până acum, membru al Consiliului Societății Civile pe lângă Președintele R. Moldova. Totodată, proaspătul consilier se regăsește și în lista de candidați ai Partidului Socialiștilor (PSRM) pentru alegerile parlamentare din februarie curent. 

„O treime din populația Moldovei este constituită din reprezentanți ai altor grupuri etnice, decît moldoveni, iar una dintre principalele sarcini ale șefului statului este de a menține legătura permanentă a Administrației cu aceste organizații și asigurarea păcii și a bunei înțelegeri în societate”, argumentează Dodon numirea lui Serghei Mișin în funcția de  consilier pentru relații interetnice.

Serghei Mișin figurează cu numărul 41 în lista de candidați înaintată de PSRM, pe circumscripția națională, pentru alegerile legislative din februarie. Noul consilier prezidențial se regăsește și în lista de donatori ai PSRM. Conform rapoartelor depuse de PSRM la Comisia Electorală Centrală, în 2018 Mișin a donat partidului condus informal de Igor Dodon 19 mii de lei.

Serghei Mișin este fiul lui Vadim Mișin, fost deputat comunist, decedat în 2016 din cauza unor probleme cardiace. Vadim Mișin a ocupat un fotoliu de parlamentar timp de 16 ani, între 1998 și 2014, fiind și vicepreședinte al Parlamentului timp de cinci ani. În 2012 acesta a părăsit Partidul Comuniștilor împreună cu actuala președintă a PSRM, Zianaida Greceanîi, și fostul președinte al formațiunii, Igor Dodon, ales în 2016 președinte al R. Moldova.